Ana Sayfa » Basında Biz

Mavi Kapaklar Engelleri Kaldırdı

27.02.2018

Basında Biz

Topladıkları mavi kapaklar ve geri dönüşüm malzemeleri sonucunda tekerlekli sandalye aldılar.

Kağıthane Belediyesi'nin ilçe genelinde yaptığı geri dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. İlk Yıldızlar Anaokulunda öğrenim gören minik öğrenciler aylarca uğraşarak topladıkları mavi kapaklar ve geri dönüşüm malzemeleri sonucunda bir engelli vatandaşa tekerlekli sandalye alınmasını sağladılar.


Kağıthane Belediyesi, ilçe genelinde tüm yıl boyunca yürüttüğü ve vatandaşlara geri dönüşümün önemini aşılamak amacıyla okul ve mahallelerde yaptığı çalışmaların neticelerini almaya devam ediyor. Son olarak İlk Yıldızlar Anaokulunda okuyan 16 minik öğrenci aylar boyunca uğraşarak topladıkları mavi kapaklar ve geri dönüşüm malzemeleri neticesinde bir engelli vatandaşa tekerlekli sandalye alınmasını sağladı.

İki ay boyunca topladıkları mavi kapak ve geri dönüşüm malzemelerini Kağıthane Belediyesi'nin ilgili birimine teslim eden çocuklar örnek bir davranışa imza attı. Kağıthane Belediyesi tarafından verilen tekerlekli sandalyeyi Sultan Selim Mahallesi'nde oturan 20 yaşındaki zihinsel engelli Onur Kahriman'ın ailesine teslim eden çocuklar herkese örnek olacak bir davranış sergiledi.

Çocukları kapak toplamaya teşvik eden İlk Yıldızlar Anaokulu'nda öğretmen Azize Kaya yaşadıkları duyguların tarif edilemez olduğunu aktardı. Çocukların yaptığı bu çalışma ile gurur duyduğunu ifade eden Öğretmen Kaya; ''Okulumuz öğrencilerinin talebi neticesinde mahalleli esnaf ve halkın da verdikleri destekle topladığımız pet şişelerin mavi kapaklarını Kağıthane Belediyesi Geri Dönüşüm Birimine teslim etmiştik. Bunun sonucunda  belediye personellerine teslim ettiğimiz kapaklar karşılığında Sultan Selim Mahallesi'ndeki Onur Kahriman  adlı engelli vatandaşımıza belediye ekipleri tekerlekli sandalyeyi teslim etti. Biz okul yöneticileri ile öğrencilerimizin şu an ki duyguları kelimelerle anlatılacak gibi değildir. Mavi kapak toplama kampanyamıza destek veren kendi minik ama yüreği büyük öğrencilerimizle, onlara destek olan mahallelilere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.



Haber Fotoğrafları

Çevreci Bayfa
© 2017 - 2024 Bayfa Geri Dönüşüm. Tüm hakları saklıdır.

Tukan Ajans

Bayfa Geri Dönüşüm bir Albayrak Holding iştirakidir.