Ana Sayfa » Basında Biz

ÇEVRE EĞİTİM PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR

10.01.2018

Basında Biz

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Çevre Eğitim Programları devam ediyor.

Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Çevre Eğitim Programları devam ediyor.

Çocuklara çevreyi korumanın ve geri dönüşüm çalışmalarının önemini anlatmak amacıyla yapılan eğitimler kapsamında haftaiçi her sabah farklı bir okulun bahçesinde eğitim çadırları kuruluyor.

Kağıt, metal, cam, plastik, yağ ve fuaye alanlarından oluşan çadırlarda çevre eğitime katılan öğrencilere temiz bir Kağıthane için çeşitli bilgiler aktarılıyor. Eğitime katılan öğrencilere kağıttan ağaç kiti ve atıklardan oluşan tohum, Karaçam Tohumu ve çam kozalağı şeklinde tohum hediye edildi.

Eğitimlere katılarak çocuklara çevreyi korumanın önemi hakkında bilgi veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, geri dönüşüm çalışmalarının son derece önemli olduğunu söyledi.

Çevrenin miras değil, gelecek nesillere devredecekleri emanet olduğuna dikkati çeken Başkan Kılıç, ‘’Çevremize sahip çıkmalıyız. Çevreye değer vermeli ve gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmalıyız. Bu kapsamda siz değerli yavrularımıza çevre eğitimleri veriyoruz’’ dedi.

Çevre dönüşüm çalışmaları sayesinde milli ekonomiye değer kazandırıldığını ifade eden Başkan Kılıç, ‘’Kullandığımız malzemelerin ambalaj atıklarını çevremize atmıyoruz. Topyekün yaptığımız çalışmalar sayesinde Kağıthane’mizi İstanbul’da havası en temiz ilçelerden biri yaptık. Bu başarıda 7’den 70’e herkesin payı var. Okullarımızda geri dönüşüm yarışması başlattık. En fazla geri dönüşüm malzemesi biriktiren okul ve öğrencilerimize Dünya Çevre Günü’nde güzel hediyelerimiz olacak’’ diye konuştu.

Çevre eğitimlerine Başkan Kılıç’ın yanı sıra ilgili başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve okul müdürleri ile okul aile birliği üyeleri de katılıyor.

Eğitimler, 20 ocak tarihinde sona erecek.

Haber Fotoğrafları

Çevreci Bayfa
© 2017 - 2024 Bayfa Geri Dönüşüm. Tüm hakları saklıdır.

Tukan Ajans

Bayfa Geri Dönüşüm bir Albayrak Holding iştirakidir.