Ana Sayfa » Basında Biz

Bayfa Üsküdar'da Dönüştürüyor

07.04.2016

Basında Biz

Üsküdar’da evsel atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüştürülüyor.

Üsküdar’da evsel atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüştürülüyor. İlçedeki geri dönüşüm çalışmalarına destek veren Bayfa kağıt; karton, metal ve plastikleri dönüştürerek ilçenin hem çevre temizliğine hem de ekonomisine katkı sağlıyor.

Üsküdar Belediyesi tarafından geçen sene başlatılan 'Atıklarınız çöp olmasın enerjiye dönüşsün' projesinin bu yıl da devam etmesi amacıyla proje ortaklarının katılımıyla imza töreni düzenlendi. Törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bayfa Geri Dönüşüm Müdürü Selim Korkmaz ve proje ortağı olan firmaların temsilcileri katıldı.


800 TON ATIK GERİ KAZANILACAK

Geri dönüşüm çalışmalarını milli bir görev olarak gördüklerini söyleyen Korkmaz, “Albayrak Grubu şirketlerinden Bayfa Geri Dönüşüm olarak bu projeyi önemsiyoruz. Çünkü geri dönüşüm projelerini gönül işi, milli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Üsküdar Belediyesi'nin geliştirdiği bu proje tüm belediyelere örnek olmalı. Üsküdar Belediyesi'yle 7 senedir devam eden işbirliğimizde bugün nikah tazeledik. Proje ile her 15 ton atığın dönüştürülmesi karşılığında belediyeye 1 ton akaryakıt desteği sağlıyoruz. Ayda ortalama 70 ton olmak üzere yılda yaklaşık 800 ton atığın geri dönüştürülmesini hedefliyoruz. Bu sayede Belediye'de yaklaşık 53 tonluk akaryakıtını bedavaya getirmiş olacak. Atıklar çöpe gitmiyor, dönüştürülerek Üsküdar'ın hem çevresine hem de ekonomisine katkıda bulunuyor” dedi.


125 bin ağacın kesilmesinin önüne geçtik

Çöpe gitmeyen atıklardan önemli ölçüde ekonomik kazanım elde ettiklerini belirten Başkan Türkmen, “Atıkların enerjiye dönüştürülmesini amaçlayan projemizi geçen sene başlattık. Bugün imzaladığımız protokol ile projemiz güçlenerek devam edecek. Kağıt, pil, cam, yağ gibi malzemelerin geri dönüşümü sayesinde geçen sene 1 yılda 222 ton yakıtı bedavaya getirdik. Proje sayesinde 125 bin 800 ağacın kesilmesini, 255 milyon ton suyun kirlenmesini, 425 milyon metreküp toprağın kirlenmesini önledik” dedi.

Çevreci Bayfa
© 2017 - 2024 Bayfa Geri Dönüşüm. Tüm hakları saklıdır.

Tukan Ajans

Bayfa Geri Dönüşüm bir Albayrak Holding iştirakidir.