Ana Sayfa » Basında Biz

Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu

27.02.2018

Basında Biz

Geri dönüşüme en çok katkı sağlayan öğrenci ve okullar ödüllendirildi.

Kağıthane Belediyesi’nin ilçedeki çevre bilincini arttırmak adına okullarda düzenlediği çevre eğitimlerinin sonucunda bir yıl boyunca geri dönüşüme en çok katkı sağlayan öğrenci ve okullar ödüllendirildi.

Kâğıthane Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında Hasbahçe Mesire Alanında bir etkinlik düzenledi. Yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları ürünler dikkat çekerken, geri dönüşüme katkı sağlayan çocuk ve okullar da ödüllendirildi.

Etkinlikte 2016-2017 yılında mavi kapak ve atık yağ toplama dalında öğrencilere ödüller verilirken, En Başarılı Çevre Kolu Başkanları ile En Başarılı Okullar’a da ödüller takdim edildi.

‘’Geri Dönüşüm’e önem verirsek ülke olarak daha kolay kalkınabiliriz.’’

Cevdet Şamikoğlu İlköğretim Okulunda öğrenim gören ve etkinlik kapsamında çevre ile ilgili bir şiir okuyan Muhammed Yasin Çitekçi; ‘’Geri dönüşüm denilince benim aklıma cam ve metal gibi eşyalar geliyor. İnsanlar eğer geri dönüşüm konusunda daha bilinçli ve tedbirli olurlarsa ülkemiz çok daha iyi noktalara gelebilir ama bazı insanlar bu maddeleri geri dönüşüme atmak yerine çöp kutularına atmaya devam ediyor. Eğer biz bu bilinci oluşturabilirsek gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir dünya bırakabiliriz.’’ Dedi.  Kağıthane Belediyesi’nin verdiği çevre eğitimi dolayısı ile bir yıl boyunca geri dönüşüme katkı sağlamak için elinden geleni yaptığını belirten Çitekçi; ‘’Ben kendim evde içtiğim suların kapaklarının hepsini belediyenin koymuş olduğu noktalara bıraktım. Pilleri de biriktirip atık pil kutularına attım. Ortada bir yarışma da olunca bu bizim için daha çok teşvik edici oluyor.’’ Dedi.

‘’Atık maddelerin doğada kaybolması yüzlerce yıl alıyor.’’

Etkinliğe katılan bir diğer öğrenci Asya Irmak Karaca ise; ‘’Geri dönüşüm bence sadece iki kelimeyle biten bir şey değil. Plastik, cam ve kağıt gibi maddeleri çöp yerine geri dönüşüme atmalıyız. Okulumuz bittiğinde elimizde kalan kitapları yine geri dönüşümde değerlendirilmesi için kullanabiliriz. Pilleri de aynı şekilde atık pil kutularına atmamız gerekli. Bunları yere attığımızda bu maddelerin doğada kaybolması yüzyılları buluyor. ‘’ dedi.

Başkan Fazlı Kılıç; ‘’Çocuklarımız bu yıl 310 ton atık malzeme topladı.’’

Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da etkinlikte çocukları yalnız bırakmadı. Kâğıthane’nin daha güzel bir yer olabilmesi için çocukları erken yaşta eğitmeye başladıklarını belirten Başkan Fazlı Kılıç; ‘’Biz ÇEP (Çevre Eğitim Projesi) kapsamında 13 yıldan beri okullarımızda çevre eğitimleri veriyoruz.  Bu sene de yine çevre eğitimlerimizde çocuklarımıza görsel olarak neler yapabileceklerini aktardık. Onlara ambalaj malzemelerinin tekrar nasıl değerlendirildiğini uygulamalı olarak gösterdik ve çocuklarımızda geri dönüşüm çalışmalarına katkıda bulundular. Bu yıl sadece okullarda eğitim gören çocuklarımız yıl boyunca 310 ton ambalaj malzemesi topladılar. Burada en fazla atık toplayan okul ve öğrencilerimize ödüllerini verdik. Çocuklarda bu alışkanlığın oluşması için yapılan çalışmaya oldukça önem veriyoruz.’’ Dedi.

Etkinlikte çocuklar konser ile eğlenceli vakit geçirirken, izledikleri çevre tiyatrosuyla hem eğlendi hem de öğrendi. Etkinlik sonrası farklı dallarda dereceye giren çocuklara bisiklet hediye edilirken en çok malzeme toplayan ilk üç okula da dizüstü bilgisayar hediye edildi. Çocuklar da Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a teşekkür hediyesi olarak atık malzemelerden yaptıkları saati takdim etti.

Haber Fotoğrafları

Çevreci Bayfa
© 2017 - 2024 Bayfa Geri Dönüşüm. Tüm hakları saklıdır.

Tukan Ajans

Bayfa Geri Dönüşüm bir Albayrak Holding iştirakidir.