Ana Sayfa » Basında Biz

Çevreci Profesörden Kağıthane'ye Övgü

14.09.2012

Basında Biz

Çevreci Profesör Orhan Kural, Fazlı Kılıç eşliğinde atık toplama çalışmalarına katıldı.

Çevreci Profesör Orhan Kural  Kağıthane Belediyesi ekipleriyle önce kapı kapı dolaşarak ambalaj malzemelerini ayırdı. Daha sonra Belediye Başkanı Fazlı Kılıç eşliğinde atık toplama tesisindeki çalışmalara katıldı.

Ambalaj atıkların dönüşüme kazandırılması fikrini Türkiye'de ilk kez projelendirip hayata geçiren Kağıthane Belediyesi, geri dönüşümün önemini bir kez daha vurgulamak adına çevreci kimliği ile bilinen Prof. Dr. Orhan Kural'ı Kağıthane Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama Tesisi'ne davet etti.

Prof. Dr. Kural tesis ziyareti öncesinde Kağıthane Belediyesi geri dönüşüm ekipleriyle birlikte sokakları gezerek kapı kapı dolaşıp ambalaj malzemelerini ayırdı, halkı geri dönüşümün önemi konusunda bilgilendirdi.

Sokak çalışmasının ardından Kağıthane Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama Tesisi'ne geçen Prof. Dr. Kural burada Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından karşılandı. Tesisteki çalışmalarla ilgili bilgi alan Prof. Kural, tesisi gezerek bir süre atık ayrıştırma bandındaki işçilerle de birlikte çalıştı.
 
Aşırı tüketen bir toplum haline geldiğimizi belirten Prof. Dr. Orhan Kural: "En güzeli tüketirken tükettiklerimizi nasıl geri kazanabiliriz diye düşünmek. Çevre bilincini yaymak adına dünyanın birçok yerini gezdim. Bugün buradayım. Gerçekten de burada geri dönüşüme fazlasıyla önem veriliyor, çok güzel bir çalışma yapılıyor. Buradaki tesisin her belediyede olması gerekli" dedi.

Kağıthane Belediyesiyle birlikte çok iyi işler çıkardıklarını belirten Kural, "Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a çok teşekkür ediyorum. Geçen dönem 15 okulda sigaranın zararlarından bahsettik. Bu dönem yine aynı okullarda bu kez geri dönüşümün önemini anlatacağız'' dedi.

Kağıthane Belediyesi olarak geri dönüşümün öneminin bilincinde olduklarını ve bu farkındalıkla halkı da bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise: ''Gençlerin konuya duyarlı olmaları için 2004'ten bu yana yetmiş bin öğrencimize çevre bilinci eğitimi verdik.  Yakın bir zamanda bir ağaç projesini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Bu projeyle Türkiye'de ilk defa kağıttan ağaç üretimi gerçekleştireceğiz. Eskiden ağaçtan kağıt üretilirdi ama bu yeni projemizle kağıttan ağaç üretme dönemini başlatıyoruz. Bu çalışmayı da gençlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz''  dedi.

Kağıthane Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi hakkında da bilgi veren Başkan Kılıç; ayda 450 ton ambalaj malzemesini geri dönüştürerek ekonomiye kazandırdıklarını ifade etti. Bir yılı aşkın bir zamandır, kaynakları daha verimli kullanabilmek için tesisin tam mesai çalıştığını belirten Başkan Kılıç, amaçlarının hiçbir kaynağı israf etmemek ve bunları geri dönüşüme kazandırmak olduğunu söyledi. Başkan Kılıç ayrıca çevreye olan duyarlılığı ve halkın bilinçlenmesinde öncü rol oynadığı için Prof. Dr. Orhan Kuralı kutladı.

Haber Fotoğrafları

Çevreci Bayfa
© 2017 - 2024 Bayfa Geri Dönüşüm. Tüm hakları saklıdır.

Tukan Ajans

Bayfa Geri Dönüşüm bir Albayrak Holding iştirakidir.