Ana Sayfa » Basında Biz

Atıklardan Sağlanacak Gelir Üsküdar Belediyesi'ne Yakıt Olarak Geri Dönecek

06.03.2015

Basında Biz

'Atıklarınız Çöp Olmasın Enerjiye Dönüşsün' temalı yeni çöp toplama modelini hayata geçecek

Üsküdar Belediyesi’nin geri dönüşüm alanında geliştirdiği 'Atıklarınız Çöp Olmasın Enerjiye Dönüşsün' temalı yeni çöp toplama modelini hayata geçirecek ‘Geri Dönüşüm ve İşbirliği Protokolü’ Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi  Türkmen, geri dönüşümde işbirliğine gidilen 5 firmanın temsilcileri ve Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yetkililerinin katıldığı törenle imzalandı.

Üsküdar Belediyesi Encümen Salonu’nda imzalanan protokolle hayata geçirilen yeni çöp toplama modelinde; Bitkisel atık yağların toplanmasında DEHA Biodizel Firması; Kağıt, karton, metal ve plastik atıkların toplanmasında BAYFA Geri Dönüşüm firması; Cam atıkların toplanmasında ÖZEN CAM firması; Atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanmasında ANEL DOĞA firması; Atık pil ve akümülatörlerin toplanmasında ise TAP Derneği’yle çözüm ortağı olarak işbirliğine gidilecek.

Bu projeyle geri dönüşümü daha verimli daha etkin bir şekilde kullanmayı ve aylık 1320 ton geri dönüştürülebilen atık toplamayı hedefleyen Üsküdar Belediyesi, bir yandan çevreyi koruyacak diğer yandan da temizlik araçlarının aylık 30 ton yakıtını geri dönüştürülebilen atıklardan elde ederek ekonomiye büyük katkı sağlamış olacak. Bu kapsamda kullanılacak geri dönüşüm ve çöp konteynerlerinin üretimini Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapacak.

BAYFA Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Danışmanı Şeref Çoban: “Geri dönüşüm bildiğiniz gibi son yıllarda önemi her geçen gün artan bir sektör. Üsküdar bölgesinde kabaca yıllık 420 ton, aylık da 5 bin ton civarında bir tonajımız var. Üsküdar Belediyesi’nin kurmuş olduğu bu konsorsiyumun Üsküdar’a çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu projeyle tonajlarımızı yıllık 500 tona, aylık olarak da bin ton civarına çıkartmayı hedefliyoruz. Herkesin çöp diye attığı ürünü biz geri kazanarak ekonomimize değer yaratıyoruz. Dolayısıyla Üsküdar Belediye Başkanımız ve değerli çalışanlarını bu projeyi hayata geçirdikleri için kutluyorum”.

Çevreci Bayfa
© 2017 - 2024 Bayfa Geri Dönüşüm. Tüm hakları saklıdır.

Tukan Ajans

Bayfa Geri Dönüşüm bir Albayrak Holding iştirakidir.